Villainen kädenpuristus

Istuin raitiovaunussa Helsinginkadulla kylmänä helmikuun päivänä vuonna 2008. Näin valtavan pitkän ihmisjonon, joka värjötteli kovassa tuulessa ja pakkasessa. Jonottajia katsellessani ajattelin, että odottavat varmaan Alkon aukeamista. Hätkähdykseni, ja häpeäni, oli suuri kun tajusin heidän jonottavan Heikki Hurstin ruoka-apua. Samaan aikaan julkisuudessa oli esillä keskisuomalaisen kaupungin johtajan mojova kultainen kädenpuristus. Talousvaikeuksissa oleva kaupunki puristi entisen johtajansa kättä summalla, joka oli tavalliselle ihmiselle käsittämätön.
Vuoden 2008 jälkeen, on kultaisia käsiä puristeltu enemmänkin. Ne ovat saaneet minut mietteliääksi, tasa-arvon näkökulmasta.

Villainen kädenpuristus-teos on yhden naisen kantaaottava vastavetoteos. Sen ideana on viedä taidetta sinne, missä sitä harvemmin kohtaa, tässä tapauksessa ihmisille, jotka ovat hakemassa ruoka-avustusta. Hekin olisivat tarvinneet jonkin kultaisen kädenpuristuksen, mutta ovatkin joutuneet elämäntilanteeseen, jossa ovat vaarassa syrjäytyä.

Olen virkannut 50 paria villalapasia. Pidin pientä lapastenjakotiskiä Helsingin Pelastusarmeijan ruoka-avustustilaisuuksissa, syksyllä 2012.
Kävijät saivat valita mieleisensä lapaset valikoimasta. Toivon, että voin tällä teoksella tarjota jotakin yllättävää hyvää heidän elämäänsä.

Sekä sinun elämääsi, joka vierailet tällä sivulla. Voit klikata lapasten ohjeita ja virkata itsellesi samantapaiset lapaset kuin kuvissa on. Olen käyttänyt lapasissa vanhoja kerien loppuja, pätkiä sieltä ja täältä, oman elämäni varrelta. Sinä voit tehdä samoin, virkata niistä langoista joita kaapista löytyy. Virkkaa villainen kädenpuristus itsellesi. Tai jollekin toiselle. Ks päävalikko Virkkausseura. 

Voit vapaasti käyttää sivuston lapasten virkkausohjeita. Mikäli käytät ohjeita kaupallisesti/julkisesti, pyydän että viittaat tähän projektiin. Ja muistathan myös kuvien ihmisiä.

Etusivu  

Copyright Maiju Ahlgrén, 2012